4610
HLINENÝ SPOJOVACÍ MOSTÍK

Predtým 401

Prírodný a ekologický

Na zvýšenie prídržnosti hlinených omietok

  • Prírodný a ekologický. Ideálny pre historické a pamiatkovo chránené budovy.
  • Hrubá štruktúra: výrazne zvyšuje priľnavosť hlinených omietok k nenasiakavým podkladom.
  • Spoľahlivo znižuje a vyrovnáva nasiakavosť podkladov.
  • Mäkký a pružný hlinený materiál: Prirodzene znižuje tvorbu trhlín.
  • Ľahko sa nanáša natieraním alebo nahadzovaním: lyžicou, štetcom atď.

Oblasť použitia

  • Vnútro: stena + strop
  • Vhodné pre pamiatky a historické objekty
  • Paropriepustné

Spôsob spracovania

  • Pre ručné spracovanie
  • Kontaktný mostík pre nesavé podklady (napr. betón) alebo prechody podkladových materiálov (zmiešané murivo) pred aplikáciou jadrovej hlinenej omietky.
Predajné miesta

Omietanie drevených doskových podkladov

Pokyny na spracovanie

Zistiť viac technických detailov spracovania tohto produktu.

Požiadavky na podklad

Podklad musí vyhovovať platným normám, musí byť pevný, bez uvoľňujúcich sa častíc, zbavený prachu, náterov a zvyškov odformovacích prostriedkov a výkvetov. Musí byť dostatočne drsný, suchý a rovnomerne nasiakavý. Povrch nesmie byť zmrznutý, alebo vodoodpudivý. Podklad musí byť objemovo stabilný a musí mať požadovanú rovinnosť.

Príprava podkladu

V závislosti od nasiakavosti podkladu a klimatických podmienok je potrebné: Veľmy nasiakavé podklady je nutné navlhčiť. V prípade neštandardných podkladov upravte vhodnou metódou, aby ste dosiahli požadované vlastnosti. Podklad musí spĺňať platné predpisy, normy alebo odporúčania výrobcu materiálu

Príprava zmesi

Materiál pripravíte tak, že suchú zmes nasypete do predpísaného množstva vody a premiešate. Na miešanie zmesi použite pitnú vodu alebo vodu zodpovedajúcu norme EN 1008. Miešajte pomocou nízkootáčkového miešadla. Zmiešajte na homogénnu zmes bez hrudiek a nechajte odležať. Potom opäť krátko premiešajte. Pri strojovom spracovaní používajte vhodné stroje.

Spotreba vody

Množstvo Litr (min.) Litr (max.)
1 kg 0,6 L 0,8 L
25 kg 15 L 20 L

Miešacie

Doba miešania
5 min
Rýchlosť miešania
800x/min
Prestávka
5 min

Pokyny pre spracovanie

Pri ručnej aplikácii sa materiál nanáša štetkou alebo valčekom. Maximálna vrstva je 4 mm. Počas aplikácie je nutné zmes občas premiešať z dôvodu prípadného usadzovania hrubých častíc. Pri strojnej aplikácii odporúčame použiť stator s rotorom s vyšším stupňom opotrebenia na zaistenie ľahšej priechodnosti. Savé podklady pred aplikáciou postreku je nutné navlhčiť vodou. Počas aplikácie je nutné zmes občas premiešať z dôvodu prípadného usadzovania hrubých častíc.

Hrúbka vrstvy

Minimálna hrúbka vrstvy 1,2 mm
Maximálna hrúbka vrstvy 4 mm

Spotreba

Spotreba od
1.28
Spotreba do
-
Spotreba materiálu v mernej jednotke
kg/m²/mm

Výdatnosť

Spotreba materiálu v Jednotka Výdatnosť
25 kg 1,2 mm 16,25 m²

Spracovateľnosť

120 min

Ošetrenie po aplikácií

Nesavé podklady predlžujú dobu zrenia.
Po aplikácii sa treba vyhnúť priamym negatívnym účinkom slnka, tepla, vlhka a prievanu. Chráňte pred mrazom a dažďom. Je zakázané priame zahrievanie povrchu.

Náradie a pokyny na čistenie

Okamžite po ukončení práce umyte vodou. Zaschnuté zvyšky očistite mechanicky.

Technické dáta

Hlavné spojivo Íl
Vyrobené z materiálu Kamenivo, prírodná hlina a prísady na zlepšenie spracovateľských a úžitkových vlastností výrobku.
Maximálna veľkosť zrna v mm 1,2
Priľnavosť po uložení v suchu v N/ mm² 0.2

Na stiahnutie

Technický list
Karta bezpečnostných údajov
Vyhlásenie o parametroch
Pracovný postup - Hlinené omietky a murovacie malty
Pracovný postup - Omietanie HERAKLITH stavebných systémov

Môžeme vám pomôcť?

Pokiaľ hľadáte technické poradenstvo, potrebujete poznať bližšie informácie k produktu či radu pri jeho použití, kontaktujte nás.

Zavolajte nám: 0903 566 711

Sme tu pre vás na linke od pondelka do piatku od 7:30 do 15:00.


Máte radšej písomný kontakt? Napíšte nám na email: cemix@cemix.sk alebo vyplňte kontaktný formulár.

Kontaktný formulár

In order to submit the form, please provide your consent to load the reCAPTCHA service first.